Dagbesteding PGM de Baander….

Dagbesteding bij manege PGM de Baander

Manege PGM de Baander is een manege die paardrijlessen, menlessen en huifbedrijden biedt aan mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking of met psychische problemen. De manege is volledig aangepast en in het bezit van het certificaat Veilig Paardrijden. Onze 8 paarden, de manege, de stallen en de weilanden bevinden zich aan de Oosterboerweg 35b in Meppel.

Dagbesteding

Vanaf september 2024 hebben we een aantal dagbestedingsplekken voor mensen die niet in het reguliere werk terecht kunnen. Mensen die een verstandelijke of fysieke beperking hebben, mensen met psychische problemen en andere mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bieden we zinvolle
activiteiten, die zijn afgestemd op hun persoonlijke mogelijkheden, interesses en leerdoelen.
Voorbeelden van de werkzaamheden zijn: paarden in en uit het weiland halen en verzorgen, stallen uitmesten, vegen, kantinewerkzaamheden, klusjes rond de stallen, zadels poetsen, tuinieren en het onderhoud van weiland en paddock. Er wordt gewerkt onder deskundige begeleiding.
Na een intakegesprek wordt er een proefperiode afgesproken voordat we een contract sluiten voor onbepaalde tijd. De werktijden worden in overleg vastgesteld.

Begeleiding....

Begeleidingsplan

Voor iedere deelnemer wordt een begeleidingsplan op maat gemaakt waarin we persoonlijke doelen
afspreken. Deze doelen kunnen bijvoorbeeld liggen op het gebied van sociale vaardigheid, communicatie, zelfstandigheid (het aangeven van grenzen, vragen durven stellen, samenwerken of het vergroten van zelfvertrouwen).
Tijdens de dagbesteding ben je werkend onder begeleiding op je eigen tempo bezig met het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden of met het in stand houden van al bestaande. Plezier in het werk en ontspanning staan echter voorop.
Het begeleidingsplan wordt jaarlijks geëvalueerd en eventueel bijgesteld.

Tarieven

Het tarief voor dagbesteding is € 45,- per dagdeel. Een dagdeel telt 4 uren.
De dagbesteding kan worden betaald uit een Persoonsgebonden Budget voor de indicatie Begeleiding Groep vanuit de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) of de WLZ (Wet Langdurige Zorg).

Bij wonen met Zorg in Natura is in overleg met de zorgaanbieder een onder aannemingscontract mogelijk.

Contactgegevens

Wil je meer informatie? Mail dan naar
dagbesteding@PGMDeBaander.nl
We nemen binnen 24 uur contact met je op.